موسیقی کلاسیک:
موسیقی کلاسیک یکی از سبک هایی است که در قرن 18 مورد توجه قرار گرفته است. این نوع موسیقی برخلاف سایر سبک های موسیقی دیگر عاری از هرچیز خارق العاده و افراطی است. در این سبک سعی شده که آثار موسیقی از قید و بند تقلیدها رها شده و اصل موسیقی مورد توجه قرار بگیرد. قرن 18 که مصادف با جریان روشن فکری و آزادی از بند خرافات بود و به همین اساس سبک های موسیقی در قرن 18میلادی اقشار متوسط مردم و انسان های ساده را هسته مرکزی فلسفه و هنر قرار داده بودند. در ادامه این مقاله از تاپ تینگ به معرفی بهترین موزیسین های کلاسیک دنیا خواهیم پرداخت.
در این مقاله سعی شده 10 نفر از برترین های موسیقی کلاسیک جهان را معرفی کنیم.
بتهوون – بهترین موزیسین های کلاسیک دنیا:
لودویگ فان بتهوون یکی از بزرگترین موسیقیدانان و آهنگسازان برجسته آلمانی بود که بیشتر سالیان زندگی خود را در وین سپری کرد. او اولین موسیقی دان از قشر متوسط جامعه بود و طبقه اشرافی در نظر او اهمیت چندانی نداشتند و هرگز در خدمت اشراف زادگان وین نبود. او شخصیت بسیار محکم و محترمی داشت و به اصالت خود به عنوان یک هنرمند بسیار پافشاری میکرد و اعتقاد داشت که هنرمندان به سبب داشتن هنرشان به اندازه اشراف قابل احترام و با ارزش هستند. تا جاییکه نقل شده است که روزی گوته و بتهوون در خیابان های وین قدم میزدند که ناگهان با جمعی از شراف زادگان رو به رو شدند گوته خود را در کناری پناه داد و کلاه خود را به نشانه احترام برداشت ولی بتهون با همان آهنگ به راه خود ادامه داد و اشراف زادگان به نشانه احترام راه را برای عبور وی باز میکنند و به اونیز ادای احترام میکنند.
همانطور که در بالا ذکر شده بود او اولین موسیقی دان طبقه متوسط بود که با اصول خودش با اشراف زادگان روو به رو میشدند و اصولا در میان آنها از محبوبیت بسیاری برخوردار بود.
بتهوون برای آموزش های اولیه ابتدا نزد هایدن رفت ولی بعدها گفته است که از درس هایی که در محضر هایدن فراگرفته بود بهره چندانی نبرده است.
به همین دلیل در سنین جوانی راهی وین می شود و با خوشبینی که داشته در مقابل موسیقی با سبک های سنتی بشدت مقاومت میکند. بنظر می رسد که قوانین موسیقی برای وی قابل تحمل نبوده و او تلاش کرده که در عین احترامی که برای سنت کلاسیک قائل است آنرا با سبک جدیدی بکار ببرد.
سبک های موسیقی کلاسیک:
- اپرا
- سنفونی
- آثار کر
- موسیقی چمبر
- آواز گریگوری
- مادیگرال
در میان سبک های موسیقی که نام برده شد بنطر میرسد بتهوون از سبک سنفونی استفاده میکرده که در این زمینه سمفونی های زیادی از وی منتشر شده.
10 جمله برتر از زبان بتهوون :
- اگر میخواهید که در زندگی خوشبخت بوده و احساس رضایت کنید برای خوشبختی دیگران تلاش کنید، زیرا حس خوبی که شما به افراد و دنیای اطرافتان میدهید مانند آینه به خود شما بازتاب میشود.
- یادمان باشد که ما برای شادمانی و لذت به دنیا نیامده ایم ، ما آمده ایم تا خود را به دنیا ثابت کرده و کارهای بزرگ انجام دهیم.
- انسان باید خود به یاری خود برخیزد زیرا تنها خود انسان است که بزرگترین راه نجات برای خود است.
- همواره تقوی و امید را به کودکان خود توصیه کنید زیرا تنها تقوی و امید عامل خوشبختی است و نه پول
- هرگاه آسایش دراز مدت و بی دلیل باشد موجب تنبلی میگردد. انسان باید همواره برای پیشرفت در تکاپو باشد.
- زیانی که از بیان یه حق به من برسد بسیار دلپذیرتر و لذت بخش تر است تا اینکه با پنهان کردن مطلبی، ضرر متوجه بیان حق بشود.
- موسیقی تراوشات ذهن یک آهنگساز است ولیکن در قلب شنونده جای میگیرد.
- هنر یک هنرمند باید برای سعادت بیچارگان اختصاص یافته و شکوفا شود.
- انسان ها زمانی میتوانند ادعا کنند که نسبت به یکدیگر برتری دارند که صف تهای خوب آنها از یکدیگر پیشی گرفته باشند
- در جهان هیچ چیز زیباتر و دلنشین تر از محبت کردن وجود ندارد.
موتسارت – یکی از برترین موزیسین های کلاسیک جهان:
آمادئوس موتسارت یک موسیقیدان و آهنگساز اتریشی بود. وی از دوران کودکی علاقه فراوانی به حوزه موسیقی و فراگیری آن داشته است تا جاییکه از 3 سالگی شروع به یادگیری موسیقی کرده و در 7 سالگی اولین سمفونی و در 12 سالگی یکی از قطعات اپرا خود را نوشته و منتشر کرده است. با توجه به پیشرفت چشمگیر و علاقه فراوان آن به موسیقی سرانجام موتسارت راهی شهر موسیقی دانان «وین» میشود و در همانجا با یوزف هایدن آشنا میشود که گفته شده بعدها دوست صمیمی یکدیگر شناخته شده اند. این صمیمیت تا جایی پیش میرود که که موتسارت 6 کوارتت برای سازهای زهی می نویسد و آنها را به هایدن تقدیم میکند. هایدن پس از شنیدن این کوارتت های بی نظیر به لئوپولر میگوید:«موتسارت بزرگترین آهنگ سازی است که من دیده ام چون علاوه بر اینکه سلیقه خوبی دارد فهم عیقی از هم از موسیقی و نت های آن دارد.وی بعدها تعدا زیادی کنسرترو تعریف کرد که خودش تنها نوازنده پیانو بود. ولیکن بعد از سال 1785 بعد از صدمه دیدن از ناحیه دست دیگر خودش قادر به اجرا کردن کنسرت ها نبود و به نسبت کنسرترو کمتری نوشت . وی 55 سمفونی نوشته که از بین آنها تنها 41 سمفونی دارای امضای خود او هستند و از نطر هنر و تکنیک یکی از شاهکارهای دنیای موسیقی به شمار می آیند. علاوه بر سمفونی و کنسترو های پیانو بسیار معروفش، وی علاقه زیادی به نوشتن اپرا داشت و موزیک 22 اپرای معروفش را ساخت . امروزه قطعات اپرای او تحت عنوان آریا به عنوان آهنگ های جدید خوانده میشوند.
یوزف هایدن – برترین های موسیقی کلاسیک دنیا:
یوزف هایدن یکی از برجسته ترین و پرکاربردترین موسیقیدانان اهل اتریش و از پایه گذاران موسیقی کلاسیک است وبه دلیل آثار زیادی که در موسیقی داشته به آن «پدر سمفونی» و « پدر کوارتت زهی» گفته میشود. همانطور که در بالا آمده است وی استاد و پرورش دهنده موسیقیدانان بزرگی چون «بتهوون» و «موتسارت» بوده است. او در دوران کودکی آشنایی چندانی با موسیقی نداشته ولیکن در 8 سالگی روانه وین شد و به عضویت آوازخوانان کلیسای سن اشتفان درآمد. با اینکه در آن دوران صدای بسیار خوبی داشت ولی هیچ امکانی برای تحصیل در زمینه موسیقی و آوازخوانی نداشت و زمانیکه صدای خوبش را از دست داد از کلیسا خارج شده و روانه خیابان های وین شد و در گروه آوازخوانان خیابانی قرار گرفت که صرفا آوازهای آنها برای سرگرمی مردمان کوچه و بازار خوانده میشد. خودش میگوید:«در آن زمان با تدریس به کودکان 7-8 ساله به زحمت می توانسته زنده بماند». ولی با این حال او سعی کرد که تمام فنون آهنگسازی را خودش به تنهایی بیاموزد . او دارای 104 سمفونی است که یکی از مشهورترین آنها سمفونی 94 که به «شگفتی» مشهور است.
جواکینی روسینی – بهترین موزیسین های کلاسیک دنیا:
یکی از هنرمندان و آهنگسازان اهل ایتالیا بود که در شهر پیزارو ایتالیا زندگی میکرد. پدر وی یک هنرمند بود که درکنار ارکستر شهرشان فعالیت میکرد این مسئله به روسینی کمک شایانی میکرد که در زمینه موسیقی پیشرفت کند ولیکن ناگفته نماند که خود او نیز علاقه مفرطی به موسیقی داشت و بنابراین پس از گذراندن تحصیلات به سمت موسیقی و آهنگسازی رفت و تا آنجایی در کارش موفق شده بود که مدیریت دو سالن بزرگ را در دست گرفته بود. در کنار حجم کارهایی که انجام میداد آثار برجسته ای نیز منتشر کرد. او قدرت فوق العاده ای در بدیهه سرایی داشت . همین موجب شده بود که آثار ارزنده ای را در زمانی که به دنیای موسیقی آن دوران عرضه کرد او در باب تمام سنن احساسات و عواطف مردم و همچنین فقر و تنگدستی مردم چندین اپرا در تصنیف ساخت یکی از برجسته ترین آنها یک اپراکمیک بنام سلمانی سویل بود که دنیا را حیرت زده کرد.
آخرین اثر وی در مورد قهرمان سوییسی بود بنام ویلیام تل که در پاریس به اجرا درآمد.
ادوارد گریگ- بهترین موزیسین های کلاسیک جهان:
آهنگساز و نوازنده پیانو که در نروژ به دنیا آمد. او در سنین کودکی با ویالن آشنا شد و به نوازمدگی ویالن پرداخت ولیکن یکی از علایق شخصی وی نوازندگی پیانو بود. علاقه وی به موسیقی باعث شد که به تحصیل در این زمینه بپردازد.تحصیلات موسیقی را در کنسرواترا لایپزیگ در آلمان پرداخت. در همین حال با موسیقی به سبک رمانتیک آشنا شد. یکی از بزرگترین آثار او پیرکینگ است که پایه اصلی آن پیانو است.
آنتینو ویوالدی -بهترین موزیسین های کلاسیک جهان:
آنتینو لوچو ویوالدی یک کشیش اهل ونیز ایتالیا بود که به آن کشیش موقرمز نیز می گفته اند. او در نوازندگی ویالن بسیار ماهر و چیره دست بوده است که نوازندگی ویالن را از پدرش می آموزد. پدرش در ابتدا نوازندگی ویالن را به او آموخت و سپس در تمامی کنسرت هایی که در ونیزتوسط خودش برپا میشد او را همراهی کرد. ویوالدی به سبب علاقه ای که به علوم عرفانی داشت از سن 15 سالگی شروع به یادگیری دروس عرفانی(کشیش) کرد و سرانجام در سن 25 سالگی بطور رسمی کشیش کلیسا شد ولیکن بعدها بدلیل نواقص جسمانی که داشت در مراسم مس مقدس شرکت نمیکرد و چندی بعد از مقام کشیش استعفا داد.
فریدریک شوپن – بهترین موزیسین های موسیقی کلاسیک جهان:
یک موسیقیدان لهستانی که آثار وی بسیار تاثیگذار است و یکی از برجستگان نوازندگان پیانو است. جالب است بدانید که فریدریک شوپن اکثر قالب های موسیقی را اختراع کرده که از مهمترین نوآوری های او سونات پیانو، نوکتورن، اتود، والس، پرلود و پولوتو است. تا قبل از 7 سالگی دو پولوتو نوشت که توسط عده کمی از ناشران موسیقی منتشر شد او اولین کنسرت پیانو خود را در 8 سالگی اجرا کرد. پایه و اساس آثار موسیقی «ملودی» است و به همین دلیل اغلب آثار او تنها برای پیانو نوشته می شده است که معمولا از بالاترین تکنیک های نوازندگی برخوردار است.
کارل ارف – بهترین موزیسین های موسیقی کلاسیک جهان:
کارل ارف یک آهنگساز آلمانی بوده است که دارای دیدگاه مبتکرانه برای آموزش موسیقی به کودکان بوده است که این دیدگاه امروزه به نام ارف شول ورک مشهور است که امروزه در بسیاری از کشورها برای گسترش آموزش موسیقی و حرکات موزون استفاده میشود.
یوهان سباستیان باخ – بهترین موزیسین های موسیقی کلاسیک دنیا:
یکی از آهنگسازان و نوازندگان آلمانی است که هیچ شکل تازه ای از موسیقی را ارائه نکرده است ولی توانسته سبکی از موسیقی را که در آن زمان در آلمان شایع بوده است را با فنون کنترپروان تنطیم و غنی سازی کند. این سبک دارای چیدمان هارمونیک بود که در آن از ریتم ها و بافتهای موسیقی های کشورهایی مانند ایتالیا و فرانسه الهام گرفته بود. همواره در موسیقی وی یک لطافت بسیار قوی احساس میشود و به همین دلیل او به عنوان یکی از بزرگترین آهنگسازان غرب معرفی شده است.
سلام حال شما
وب سایت زیبایی دارید چرا اسمی از دی جی الی گیتور نبرده اید
بله. ایشون هم واقعا کارهای خوبی دارن. اما ما توی این پست به موزیسین ای کلاسیک اشاره کردیم. حتما در یک پست مجزا به موزیسین های تاپ ایرانی خواهیم پرداخت.
جای خیلی از موزیسین های معروف دنیا توی این لیست خالیه از جمله مالر